Spilanmeldelse: Assassin’s Creed Valhalla

Skrevet af Martin Schultz – 10/3-2021

Assassin’s Creed Valhalla Anmeldelse

Assassin’s Creed Valhalla (AC Valhalla fremover) er det nyeste skud på stammen i Ubisofts Assasin’s Creed Franchise. Dette action-adventure/rpg spil foregår i vikingetiden. Du spiller som Eivor: En nordbo der sniger sig rundt og myrder Saxere, Briter og andre skumle typer.  
Spillet følger den efterhånden klassiske ubisoft formel som også ses i Far Cry serien. Løb rundt og udforsik et kort. Find udsigtpunkter og gem din fremgang på kortet. Grundet Ubisofsts store erfaring inden for denne måde at bygge spil op på, har de til gengæld også finpudset  systermerne gennem årerne. Spørgsmålet er, om AC Valhalla leverer varen eller om den gamle Ubisoft formular er ved at blive udvandet?

Jeg vil i denne artikel give min vurdering af AC Valhalla. Jeg vurderer spillet på 4 parametre. Giver en score på 1-10 inden for hver kategori og finder et gennemsnit. Er du du kun interesseret i slutscoren og konklusionen, kan du springe delkonklusionerner over i denne Assassin’s Creed Valhalla Anmeldelse. Er du interesseret i den mere dybdegående analyse så ønsker jeg dig god læselyst

Præsentation 1-10
Gameplay 1-10
Grafik 1-10
Værdi 1-10
 
 
Scoren fra de individuelle kategorier lægges sammen og deles i 4. Herved opnås den samlede score
0/10

Denne Assassin’s Creed Valhalla Anmeldelse er spoilerfri. Der vil ikke blive afsløret detaljer af spillet der vil ødelægge din egen oplevelse

Præsentation: 8

Overordnet set er AC Valhalla et lækkert produkt. Menuerne flyder fint og er overskuelige.  Overgangen mellem  dialogsekvenser og live gameplay er gnidningsfri. Hele våben- og skill systemet let overskueligt, men har alligevel en hvis dybde, der hele tiden udvikler sig spillet igennem. Resultatet er, at du kan spille spillet i mange timer og stadig have fornemmelsen af, at din karakter bliver stærkere og stærkere.  
På lydsiden er både stemmeskuespil, musik og lydeffektier som det skal være. Vi kan jo lige give et stork vink til vores danske landsmænd Cecilie Stenspil og Magnus Bruun der lægger stemme til hovedpersonen Eivor i den henholdsvis mandlige og kvindelige udgave af hovedpersonen.

Historisk korrekthed

Historien i spillet er interessant og udvikler sig konstant i dramatiske retninger. Er du til spil der er historietunge er der rig mulighed for at fordybe sig i AC Valhalla. Er du mere hack’n slack typen tilbyder spillet masser af muligheder for at udbrede død og ødelæggelse. Og du kan altid springe historiesekvenserne over

Assassin’s Creed spillene bliver ofte kritiseret for ikke at være historisk korrekte osv osv. Efter min mening skal man lidt parkere den historiske korrekthed og tage spille for hvad de er. Udviklerne har faktisk gjort et, efter min mening, godt stykke arbejde med at researche om perioden som spillet foregår i. Der vil dog altid være mangler af den ene eller den anden grund. Mig generer det ihvertfald ikke

Spillet er alt i alt et gennemført produkt der oser af kvalitet. Dog har jeg ikke kun rosende ord tilovers. I løbet af mine ca. 60 timer i spillet er det crashet en 8-10 gange. En enkelt quest gik i ged og jeg måtte loade et tidligere save game for at komme videre. Det har ikke været altødelæggende, men det bryder desværre immersionen når spillet pludseligt går i ged  

Assassin's Creed Valhalla Anmeldelse

Inventory systemet er let at navigere. Stat systemerne på de forskellige items er lette at forstå

En sjov detalje: alle våben i spillet kan opgraderes. De har også alle hver deres unikke egenskab. Det giver mulighed for masser af variation i din spillestil. 

Assassin's Creed Valhalla Anmeldelse

Skillsystemet er underholdende, med fokus på 3 forskellige spillestile: Nærkamp, stealth og bue og pil. Man unlocker en masse nye moves som spillet skrider frem.

Min fornemmelse siger mig der er nogen på kontoret hos Ubisoft der har spillet Path of Exile, erm. Skilltreet minder usandsynligt meget om systemet i POE. Men ingen skam at låne lidt hist og her efter min mening.

Gameplay: 9

Gameplay må siges at være en central del af ethvert spils succes. AC Valhalla leverer langt hen ad vejen, omend man lidt får hvad man forventer, med få undtagelser. Som nævnt tidligere følger spillet den efterhånden klassiske ubisoft formular: Et stort open world spil med en masse små mini quests og points of interest. Det bliver hurtigt vanedannende liige at lave en quest mere inden man stopper. Og pludseligt er der gået en time mere. 

Jeg har spillet spillet på på en PC men med en X Box One controller. Jeg anbefaler en controller til PC brugere da det efter min mening giver den bedste oplevelse. Spillet er designet med en controller som fokus og det kan mærkes. Jeg ser det dog som en styrke da controlleren er skræddersyget til spil som AC Valhalla. 

 

Assassin's Creed Valhalla Anmeldelse

Der er nok at give sig i kast med når man spiller AC Valhalla. Man kommer hurtigt på eventyr og det er som oftests en kæmpe fornøjelse. Engang imellem kan det dog desværre blive en anelse drøjt at løbe så meget rundt.

Masser af muligheder

Kampsystemet er ekstremt underholdende. De mange typer våben giver dig en nærmest uendelig kombination af muligheder for at lemlæste dine modstandere. Våben samt skillsystem giver dig fornemmelsen af din helt egen unikke spillestil. Kæmpe plus herfra.  Om du vælger at være en face to face viking, en bueskytte eller en type der foretrækker at arbejde i det skjulte, er der timevis af underholdning.

Muligheden for at raide klostre og  små byer med dine vikinger fra dit langskib er en sjov tilføjelse til Assassin’s Creed formularen. Man får virkelig fornemmelsen af at være på togt når man plyndrer et kloster for rigdomme og myrder alle der står i vejen. 

De rigdomme du stjæler på dine vikingetogter kan du bruge på at udvide din bosættelse hjemma hvor i kommer fra. Er man til den slags gameplay er det sikkert en sjov tilføjelse. Det siger dog ikke mig det store, men fred være med det. Det er en valgfri mulighed hvis man lyster

Open World

Ligesåvel som variationen i de mange mini quests, samt det store åbne map er en styrke, er det også en svaghed. Engang imellem føles spillet mere som walking simulator, end et action RPG game. Man kan hurtigt ende op med en kæmpe løbetur når man er på skattejagt eller ude efter forbrydere man kan nedslagte.  Er man i humør til AC  Valhalla er der dog timevis af underholdning. Fordelene opvejer langt ulemperner efter min mening. Det trækker dog ned i sidste ende at det kan blive en anelse ensformigt. Jeg kan heller ikke nå at komme ind på alt hvad spillet indeholder. Det er simpelthen for omfattende. 

AC vallhalla bossfight

Kampsystemet er flydende og underholdende. Spillet byder på adskillige bossfights der kan være ganske udfordrende, skulle du vælge en af de højere sværhedsgrader. 

Longship raid

Muligheden for at være på togt sammen med sine med-vikinger er en sjov tilføjelse. Man finder en masse brugbart udstyr og får lov at tæve en maske saxere til plukfisk. 

Grafik: 8

Grafikken i spillet ser flot ud. Specielt når man rider gennem landskabet, eller ser store panorama shots. Der er ikke de store glitches, og generelt er hele oplevelsen fyldende og velfungerende

De forskellige karakterer man møder på sin vej, inklusive Eivor selv, er alle sammen fint animerede. Dog skal den hår- og skæg ansvarlige nok lige øve sig en ekstra gang. Det er de efter min mening ikke sluppet så heldigt fra. 

Jeg har desværre oplevet et par crashes. Andre spiller har oplevet det samme. Det skal ikke tage noget fra at spillet ser rigtig flot ud, og er gennemført. Det kan bare ikke give maks point når der er fejl i spillet. 

AC valhalla landskab

Det er en fed oplevelse at løbe rundt i landskabet og nyde udsigten. Der er virkelig gjort noget ud af dataljerne og det er en fryd for øjet

Indstillingsmulighederne i spillet er ikke de største. Man har kun de mest gænge muligheder til rådighed. RTX er f. eks ikke tilgængeligt ej heller DLSS. Det ser dog flot ud med det har har at arbejde med. Spillet kører via ubisofts egen Anvil maskine. Og den gør et fint stykke arbejde uden at være banebrydende. 

I 1440p ser spillet flot ud. Jeg har en smooth oplevelse når jeg selv spiller på min engen computer. Jeg kan varmt anbefale at skaffe en 1440p skærm hvis man vil have den fulde oplevelse af spillet.

Mine egne specs

CPU: Ryzen 3700X
Grafik: RTX 2070S
RAM: 32GB 3200mhz
Disc: 1TB NVME
Skærm: ROG XG279Q

Sammenlign med dit eget udstyr hvis du er yderligere interesseret i benchmarks.  Her er min egen oplevelse: 

1440p, Alle settings på high/ultra

60-65 Avg. FPS
Værdi: 9

Spillet tilbyder timevis af gode oplevelser. Der er næsten et utal af steder man kan udforske. Masser af slåskampe og masser af mysterier der skal undersøges.

Jeg har selv i skrivende stund spillet ca 55 timer og har langt over halvdelen af spillet tilbage. Jeg er selvfølgelig typen der helt vil finde alle skatte og hemmelige indgange, så min spillestil er sikkert langsommere end andres. Men stadig for dem der spiller hurtigere end typer som mig, er der masser at give sig i kast med. 

Det er et action adventure RPG spil der forsøger at tage arven op efter spil som Skyrim. Spillet gør et godt job mht. at skabe sin egen verden og sine egne regler. Man føler det er et originalt spil, der samtidigt har en genkendelighed over sig. 

Der er dog også en masse skift i lokation og rytme i spillet undervejs når man følger historien. Det er forfriskende med afbræk hist og der bryder spillet op og giver friske overraskelser spillet igennem. Man bliver overrasket gang på gang og det er med til at vedholde spillerens interesse.  

Assassin's Creed Valhalla Anmeldelse

Man kommer vidt omkring i spillet. Historien er spændende. Masser af slåskamp. Man får virkelig noget for skllingen i AC Valhalla.

Konklusion: Assassin’s Creed Valhalla Anmeldelse

Assassin’s Creed Valhalla er et spil med timevis af underholdning forude. Er du til vikinger, eventyr og udforskning er dette lige et spil for dig. Et lækkert kampsystem og en spændende historie runder det hele af og gør det til en opslugende fornøjelse. De få bugs og glitches trækker desværre lidt ned i den samlede score. Dog er det ikke nok til at ædelægge fornøjelsen. Jeg kan varm anbefale spillet hvis du er til action RPG adventure genren. Noget af det bedste jeg har spillet længe inden for denne kategori

Samlet Score

8,5/10
Præsentation: 8
Grafik: 8
Gameplay: 9
Værdi: 9
AC valhalla gruppe

Spillet ser flot ud og man kan se at der er brugt lang tid på at give det et flot finish. Historien er spændende og man får sig en masse sjove overraskelser undervejs som spillet skrider frem. Der er mange timers underholdning og med et ganske varieret gameplay. Dog er der til tider hvor der er lidt for meget løben rundt i trekanter. Alt i alt er AC Valhalla dog et rigtig godt spil med timevis af underholdning forude. Det bliver en varm anbefaling herfra. Jeg håber denne Assassin’s Creed Valhalla Anmeldelse har været underholdende og informativ.

Er du nysgerrig på hardware eller mangler du tips og tricicks, så læs nogle af mine andre artikler her: Hardware Tests

-Martin